3; media uploaden

Media uploaden naar je website

uploadmedia

1; Dit is de afbeelding welke u nu gaat toevoegen in de pagina.

2; Onderschrift, wat hier genoteerd wordt onder de afbeelding getoont.

3; Alt tekst, dit is de alternatieve beschrijving van een afbeelding.
Deze beschrijving wordt getoont wanneer er met de muis over een afbeelding bewogen wordt. Deze alt-tekst wordt door zoekmachines gebruikt om de pagina te indexeren. Probeer deze beschrijving te gebruiken!

4; Beschrijving van de afbeelding. Deze omschrijving wordt door zoekmachines gebruikt om de pagina te indexeren. Probeer deze beschrijving te gebruiken!

5; Uitlijning, Net zoals de afbeelding hierboven een voorbeeld van links uitlijnen. De tekst komt dan naast de pagina te staan en een mooie opmaak van afbeeldingen en tekst kan gemaakt worden. Ook kan ervoor gekozen worden om rechts uit te lijnen, midden en geen uitlijning te kiezen. Geen uitlijning betekend dat er geen tekst naast een afbeelding kan staan alleen eronder en/of erboven.

6; Link naar mediabestand, deze optie staat op mediabestand ingesteld. Dit wil zeggen dat de afbeelding klein wordt weergegeven en na een klik wordt vergroot naar originele grootte. Net zoals de hierboven getoonde afbeelding kan de website bezoeker de afbeelding op volledige grootte bekijken. Ook kan hier gekozen worden voor een alternatieve link naar iets anders. Dit kan naar eigen inzicht aangepast worden.

teksteditor

a; Uitlijnen van de tekst. 3 opties; links, rechts en midden.

b; Opsomtekens voor nette tekstopmaak. Zoekmachines vinden tekstopmaak belangrijk en een nette opmaak draagt bij in een betere pageranking

c; Wysiwyg what-you-see-is-what-you-get.. een tekstopmaak zodat je gelijk kan zien wat je aan het maken bent. Soms is dit echter niet helemaal toereikend en zal de geoefende website bouwer overgaan op tekst. De zeer gespecialiseerde webdesigner zal misschien de website zelf schrijven in deze codetaal html, xhtml, css etc. Voor hier nu even niet interessant.

d; Soms kan het zijn de tekst editor te gebruiken ipv. de wysiwyg editor. Werkt nauwkeuriger in sommige gevallen maar vaardigheid is gewenst. Misschien af en toe een kijkje nemen en een beetje leren van de code opmaak die hier gegeven is.

e; Na het selecteren van een tekst zullen deze 2 tekens oplichten. Je geselecteerde tekst kan nu veranderd in een link. De link graag controleren achteraf. Soms is een http:// vermelding noodzakelijk als je naar een externe website vereist.
Titel van de link invullen en de http://www.urlnaam.nl of een bestaand artikel aanklikken waar je naar wilt verwijzen.
Openen in nieuw tabblad alleen als je naar een andere website verwijst.
Titel invullen voor zoekmachine vriendelijkheid.